Bageren med en ejendoms­mægler i maven

HF-uddannelsen bød på flere positive overraskelse for Benjamin; han har fået en ny faglig interesse og så viste tilværelsen på SU sig slet ikke at være så slem som frygtet.

Tilbage på skolebænken

 

Benjamin Frøkjær Pedersen er uddannet bager - et fag, han stadig praktiserer i sit fritidsjob, mens han arbejder på at realisere sin drøm om at blive ejendomsmægler.
“Efter fire år i lære og derefter to år som faglært, kunne jeg bare mærke, at jeg Ikke skulle være bager hele livet. Det var ikke det, jeg havde lyst til resten af mit liv”.

Benjamin skulle dog lige vænne sig til det at gå i skole igen, da han for snart to år siden startede på VUC.

“Det var hårdt i starten. Lærerne er heldigvis gode til at lave afvekslende undervisning - det hjælper”, ler han let. “Men det tog lige et par måneder. Så begyndte man også at kende de andre kursister. Så blev det hele lidt mere rutine og lidt lettere”, forklarer Benjamin, mens han tænker tilbage på den første tid på VUC.

Efter fire år i lære og derefter to år som faglært, kunne jeg bare mærke, at jeg Ikke skulle være bager hele livet. Det var ikke det, jeg havde lyst til resten af mit liv.

HF åbner for en helt ny verden - og nye muligheder

 

Nu læser Benjamin så en hel HF på VUC. Og efter sommerens sidste eksaminer søger han videre på finansøkonomuddannelsen, så han kan blive ejendomsmægler. Det må siges være noget helt andet end bagerfaget.

HF-studierne har nemlig introduceret Benjamin til mange forskellige fag, og åbnet hans øjne for nye muligheder og interesser.

“Mens jeg har læst min HF har jeg opdaget, at jeg synes, psykologi er helt vildt spændende. Jeg overvejede også lidt at læse psykologi på universitetet bagefter. Men det bliver simpelthen for mange år på SU”, siger han med et smil.

“Men måske er det derfor, jeg begyndte at drømme om jobbet som ejendomsmægler - der er en del psykologi i det job også”.

Økonomien var min største bekymring. Det var da også hårdt i starten - men man lærer at prioritere og bliver mere disciplineret.

Livet på SU slet ikke så slemt som frygtet

 

Det var ikke uden bekymringer, Benjamin valgte at droppe det faste job og den tilhørende lønindtægt til fordel for studierne og en SU.

“Økonomien var min største bekymring. Det var da også hårdt i starten - men man lærer at prioritere og bliver mere disciplineret.

Jeg havde købt en bil, inden jeg startede på VUC - den ville jeg gerne beholde. Så jeg lagde et budget ud fra, at der skulle være plads til den. Det er faktisk gået helt fint. Selvfølgelig skal man lige vænne sig til det. Men med mit fleksible fritidsjob på min gamle arbejdsplads og lidt SU-lån har jeg fået det til at hænge fint sammen”.

} }; setGTM(); window.addEventListener('CookieInformationConsentGiven', setGTM);