EUX gav Christine en ny mulighed for uddannelse

EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med en studentereksamen - og gav Christine mulighed for at slå to fluer med ét smæk, da jobbet som butiksansat skulle skiftes ud med uddannelse

Behov for forandring

Christine Poulsen var i flere år glad for jobbet som butiksansat. Hun havde læst en HG og var derefter blevet udlært i en skobutik.

Men da hun og hendes mand, som er selvstændig tømrer, blev forældre, blev hverdagen for presset, og arbejdstiderne som butiksansat fik Christine til at overveje sine muligheder.

I tvivl om, hvad hun egentlig gerne ville, og hvilke muligheder hun havde uden en studentereksamen, søgte Christine hjælp hos en studievejleder - og pludselig stod den manglende studentereksamen ikke længere i vejen for hende; EUX tilbød nemlig en genvej, hvor hun kunne tage en studentereksamen og en erhvervsuddannelse på én og samme gang.

Blev klar til EUX på VUC

Christine skulle dog læse lidt op, inden hun kunne starte på EUX - og hun startede derfor på VUC, hvor det særligt tilrettelagte forløb på kun 3 måneder med dansk C, engelsk C og samfundsfag C gjorde hende klar til at starte på EUX kontor.

Det var på mange måder angstprovokerende at begynde at læse igen... Men forløbet på VUC var en god opvarmning. Det gav mig rigtigt blod på tanden

Så var det altså tilbage på skolebænken.

"Det var på mange måder angstprovokerende at begynde at læse igen - jeg var ældre end mange af de andre, og det var længe siden, jeg havde læst på HG. Men forløbet på VUC var en god opvarmning. Det gav mig rigtigt blod på tanden - for jeg opdagede, at der var en masse, jeg faktisk godt kunne - og blev klogere på, hvor jeg havde udfordringer".

 

"Jeg tror faktisk ikke, at jeg havde været klar til det før nu.

Den rigtige beslutning - på det rigtige tidspunkt

Christine har også opdaget, at hendes erfaring giver hende et andet perspektiv og konkret viden, som hun kan trække på, og at hun nu har en modenhed, som hun ikke havde tidligere. "Jeg tror faktisk ikke, at jeg havde været klar til det før nu. Jeg har en anden indstilling nu - jeg er målrettet, jeg møder op, og jeg bidrager med min erfaring og viden". 

det fedeste jeg nogensinde har gjort for mig selv

Christine kan således se frem til at afslutte sin EUX i sommeren 2019. Til hendes store overraskelse har hun under studiet udviklet en stor interesse for økonomi - så hendes fremtidige job kunne meget vel tænkes at ligge indenfor revision eller økonomi.

"At tage denne uddannelse er det fedeste jeg nogensinde har gjort for mig selv”.

Værd at vide

 • Bliv klar til EUX

  • Med forløbet Klar til EUX, kan du blive klar til at starte på din EUX.

  • læs dansk C, engelsk C og samfundsfag C

  • oktober - december (start på UCH i januar)
   januar - juni (start på UCH i august)
  • Mulighed for SU
 • Om EUX

  En studentereksamen og en erhvervseksamen på én gang

  Vælg mellem EUX business og EUX tech

  Varighed: afhængig af uddannelsen

  Læs mere på UCH's hjemmeside eller på Uddannelsesguiden