Held I uheld har ført Sara mod social­rådgiver­uddannelsen

Hun havde egentlig tænkt sig at tage en kontoruddannelse på baggrund af sin HG. Nu afslutter hun snart sin HF og planlægger at starte på socialrådgiveruddannelsen

Butiksarbejdstiderne var hårde for familien

 

Sara var egentlig udlært materialist og havde arbejdet 12 år i Matas.

Men livet havde ændret sig meget for hende over denne periode, og hun følte behov for forandring og ønskede at skabe andre rammer for sin familie, da butiksarbejdstiderne udfordrede dem.

 

Jeg er udlært materialist og har arbejdet i Matas i 12 år.
Jeg trængte til at prøve noget nyt, og samtidig var arbejdstiderne ikke så lette at kombinere med mit familieliv.
Jeg gik egentlig efter en kontoruddannelse - men under min HF har jeg har fået stor interesse for samfundsfag og psykologi - så nu planlægger jeg at søge ind på socialrådgiver uddannelsen.

- Sara, 32 år

Forældet HG spændte ben


Så da en mulighed for et kontorjob med uddannelse dukkede op, var Sara klar til at tage springet. Desværre viste det sig, at den HG, Sara havde læst i sin tid, krævede en opgradering, hvis hun skulle have adgang til kontoruddannelsen.

“Faktisk ville det tage 1,5 år at forny min HG - og så gav det jo langt mere mening for mig, at tage en HF i stedet - og så åbne op for langt flere muligheder", forklarer Sara. Og derfor går hun altså nu på VUC.

“Og det var heldigt - for mens jeg har læst, har jeg opdaget, at psykologi og samfundsfag er helt vildt spændende. Så nu har jeg ændret mine planer, og jeg planlægger nu at søge ind på socialrådgiveruddannelsen, når jeg er færdig til sommer”.

 

HF’en åbnede ikke kun Saras øjnene for psykologi og samfundsfag. Hun mener også, at den brede almene uddannelse har rustet hende til videre uddannelse.

“Jeg er glad for at have taget HF frem for at søge ind på kvote 2. HF gør en studieklar.
Det virkede ret uoverskueligt, inden jeg startede. Jeg tvivlede faktisk på, om jeg kunne. Jeg har fået sindssygt meget viden på de sidste 2 år, og gennemgået en stor personlig udvikling også”

 

Hun griner og tilføjer: “Jeg troede, jeg var nogenlunde vidende. Men jeg har fået mange aha-oplevelser undervejs, og det har været vildt spændende, og jeg har lært meget - både fagligt og om mig selv".

 

Jeg troede, jeg var nogenlunde vidende.
Men jeg har fået mange aha-oplevelser undervejs, og det har været vildt spændende.

Fungerer godt for familien

 

At begynde at læse - og dermed reducere sin indtægt til en SU - er ikke uden betydning, når man er vant til en lønindtægt. Ikke desto mindre er det ikke rigtigt noget, der fylder for Sara, når hun vurderer, hvad det har betydet for familien, at hun er begyndt at studere.

“Det fungerer mega godt for os derhjemme - at studere har fungeret rigtig godt med børn.
Vi har fået en helt anden og bedre rytme og hverdag. Det har givet fleksibilitet og frihed til hele familien.

Nu kom jeg jo fra et job butiksarbejdstiderne, og her mærker vi virkelig en markant forskel. Jeg endda også fri i skoleferierne sammen med børnene. Det er vildt lækkert, og der er ingen dårlig samvittighed ligesom før”.

 

Hensyn til økonomien har der dog været.

“Økonomien lider naturligvis lidt - og jeg har da også været realistisk i mit uddannelsesvalg, for det skal jo også være rimeligt for resten af familien. Så jeg har valgt mellemlang uddannelse frem for en lang, og en uddannelse med gode jobmuligheder efterfølgende.

Men større er forskellen mellem min løn før og SU heller ikke”, konkluderer hun med et let smil.

 

Drømmejobbet

 

Den udvikling, hun har gennemgået i løbet af de to år, hun har læst sin HF på VUC, har ikke bare åbnet Saras øjne for nye spændende fag og socialrådgiveruddannelsen - hun har ligefrem fundet frem til et drømmejob;

“Jeg vil rigtig gerne arbejde inden for integration.
Det er lidt sjovt, for min far og min søster arbejder faktisk indenfor det område, og jeg har også en rigtig god veninde, der arbejder indenfor integrationsområdet. Så jeg kender det ret”, fortæller Sara med et smil.

} }; setGTM(); window.addEventListener('CookieInformationConsentGiven', setGTM);