Marie-Louise drømmer om at bidrage til børns ud­vikling - som pæda­gog og som rolle­model

17.06.2019
Marie Louise Rosengreen Truelsen drømmer om at blive optaget på pædagogstudiet

Jeg har altid været god med børn. Så drømmen om at blive pædagog ligger meget naturligt for mig.

Mere end klar til pædagogstudiet

Denne sommer håber Marie Louise Rosengreen Truelsen at blive optaget på pædagogstudiet på VIA i Holstebro. Derfor har hun læst en række udvalgte fag, bl.a. samfundsfag, dansk, engelsk og psykologi, som giver adgang til pædagogstudiet.

“Jeg har altid været god med børn. Så drømmen om at blive pædagog ligger meget naturligt for mig.
Jeg vil rigtig gerne være skole-fritidspædagog. Børn i den aldersgruppen, synes jeg, er ekstra spændende at arbejde med. Det er så interessant at se dem udvikle sig og hjælpe dem på rette vej”
.

Nu, hvor de sidste eksaminer nærmer sig, føler hun føler sig meget klar til at starte på drømmestudiet.
“Jeg føler, jeg er godt forberedt fagligt. Så nu mangler jeg bare, at få svar på, om jeg er kommet ind. Ventetiden til d. 26. juli føles lidt lang”, fortæller Marie-Louise .

Lokal tryghed, drømme om en større by og stor personlig udvikling

Marie-Louise har læst sine fag på VUC i Struer, hvor hun også bor. Hun har været glad for at kunne læse i byen. Men efter sommeren skal skoletiden forhåbentligt bruges i Holstebro. Alligevel påtænker Marie-Louise at blive boende i Struer. I hvert fald i første omgang.

“Jeg har egentlig været glad for at bo i Struer, siden vi flyttede hertil fra landet. Jeg har udviklet mig meget og er blevet meget mere social. Men jeg drømmer da lidt om at flytte til Holstebro på et tidspunkt. Det er en større by, og der sker mere og er flere mennesker. Så når jeg kommer til at læse der, vil det nok være meget naturligt på et tidspunkt”.

Det er et stort og meget vigtigt projekt - ikke bare for at jeg skal bearbejde det, men især fordi, jeg gerne vil være en rollemodel for andre i samme situation

Marie-Louise har også en anden drøm. Hun er nemlig ved at skrive en bog; en selvbiografi.

“Jeg skulle egentlig bare skrive om min barndom, hvor jeg har oplevet både mobning og seksuel misbrug, hvilket har sat dybe spor i mig. Som en del af min bearbejdning af det, skulle jeg skrive min historie. Den blev jeg så opfordret til at skrive til en bog og udgive. Så det arbejder jeg på”, fortæller hun med fast stemme.

“Det er et stort og meget vigtigt projekt - ikke bare for at jeg skal bearbejde det, men især fordi, jeg gerne vil være en rollemodel for andre i samme situation”, siger Marie-Louise med en ro og styrke, som virker helt overmenneskelig.
"Jeg har udviklet mig helt vildt de seneste år. For to år siden kunne jeg ikke tale åbent om det, som jeg gør nu. Den styrke vil jeg gerne give videre til andre. Give dem inspiration, håb og mod til at åbne op".