Velbesøgt ordblinde­messe i an­led­ning af Inter­national ord­blinde uge

06.10.2017
VUC deltog ugens store ordblindemesse, hvor bl.a. komikeren Christian Fuhlendorff delte sine erfaringer med ordblindhed, både komiske og de mere alvorlige

Onsdag eftermiddag åbnede ordblindemessen på UCH - højdepunktet på Holstebro Kommunes Ordblindefestival i anledning af den Internationale Ordblindeuge, uge 40.

Eftermiddagen blev indledt i Holstebro Handelsskolens auditorium med at oplæg af Kim Andersen fra Vald. Birn a/s.
Kim fortalte om sit arbejdsliv som ordblind, samt hvilke it-hjælpemidler, der havde gjort en kæmpe forskel. Et bevægende oplæg, der mindede om, hvor mange fordomme og forhindringer ordblinde skal kæmpe med og imod.

Kort efter indtog komikeren Christian Fuhlendorff scenen i handelsskolens kantine. Det var et forrygende show, hvor han talte til godt 300 børn og voksne om alle de tåbelige situationer, man som ordblind kan opleve. Men han gjorde også opmærksom på, at man som ordblind kan mindst lige så meget som alle andre, og at man kan få et godt og succesfuldt liv. Han understregede flere gange at; …alle har fejl eller noget at kæmpe med.

Flere børn og voksne var forbi VUC’s stand, hvor Heidi Kynde, Anne-Marie Rønn og Susanne Kristensen stod klar til at hjælpe med at få installeret den helt rigtige app eller gav råd og vejledning i forhold it-hjælpemidler. 

 

Arrangementet var velbesøgt og stemningen var rigtig god. Der var en fælles ånd og forståelse for de delte oplevelser som ordblind.

Vi glæder os allerede til næste år :)

} }; setGTM(); window.addEventListener('CookieInformationConsentGiven', setGTM);