VUC giver noget at tygge på - helt bog­staveligt

Morgenmad betegnes som dagens vigtigste måltid - og den gratis morgenmad på VUC giver en god og solid start på skoledagen

Hver morgen mandag til fredag mellem kl. 7.35 og 8.00 samles en flok kursister i kantinen på VUC om et rullebord med mælk, cornflakes, havregryn, sukker, kaffe og the - det er nemlig tid til morgenmad på VUC.

Alle kursister kan gratis spise morgenmad hver dag - og 2 af de kursister, der benytter sig af dette tilbud, er Benjamin Frøkjær Pedersen og Frederik Horslund Bom - Frederik eftersigende endda i stor stil :)

Morgenmad er jo et vigtigt måltid

“Morgenmad er jo et vigtigt måltid. Godt for koncentrationen osv.”, forklarer Frederik med et grin.

“Ja, og så er det bare en god måde at starte dagen - man sidder lige sammen og hygger stille og roligt og catcher lidt op”, tilføjer Benjamin. “Ja, det er en anden måde at være sammen med sine med-kursister”, nikker Frederik.

Netop derfor spiser de morgenmad sammen alle dage på nær torsdag, hvor de ikke har timer. Menuen er lige så fast som traditionen; havregryn med cornflakes - en lidt usædvanlig kombination, som Frederik forklarer som et lille helsetrick; “Jeg får cornflakes på i stedet for sukker”

Frederik Horslund Bom, Mathias Bøgelund og Benjamin Frøkjær Pedersen samlet til morgenmad i kantinen på VUC i Holstebro. For Frederik og Benjamin er det en helt fast rutine, som de sætter stor pris på, mens Mathias sommetider drages mere af snooze-knappen end af morgenmad.

De mener begge, at det er værd at stå lidt før op for at få denne gode start på dagen. Og fik de ikke morgenmad på skolen, var det faktisk langt fra sikkert, at de ville få spist overhovedet; “nej, det ville jeg i hvert fald ikke”, siger Benjamin straks, mens Frederik faktisk har svært ved at huske, om morgenmad var den del af hans morgenrutine, inden han begyndte på VUC.

 

Dengang stod han i butik.
“Men jeg trængte til oplevelser og havde ikke længere lyst til at være butiksansat, som jeg ellers var udlært. Så jeg backpackede i Australien og rejste bagefter til Dublin, hvor jeg arbejdede i to år. Det var super spændende, og jeg fik masser af oplevelser, men jeg kom også til at savne det derhjemme. Så jeg skulle finde ud af, hvad jeg så ville, og da jeg var blevet uddannet personlig træner, mens jeg var i Dublin, lå drømmen om at blive fysioterapeut jo lige for”.

Derfor har han gennem de senest små 2 år tygget sig i gennem en HF - og store mængder havregryn med cornflakes - så han kan blive klar til at begynde på fysioterapeutuddannelsen til august/september.

Benjamin skal også finde andre morgenrutiner efter sommerferien - her starter han nemlig på Erhvervsakademiet, hvor han skal læse finansøkonom med det mål at blive ejendomsmægler. “Jeg er egentlig udlært bager - men efter de 4 år i lære og to år som faglært kunne jeg bare mærke, at det ikke var det, jeg havde lyst til resten af mit liv".

"Da jeg startede på min HF, troede jeg, jeg ville læse psykologi - men det kræver godt nok meget arbejde og mange år på SU”, griner Benjamin, og tilføjer, at det har været lidt hårdt at gå fra en lønindtægt til SU - selv når man spiser gratis morgenmad. Af samme grund har han også stadig et fritidsjob som bager som supplement til SU’en.

Vi kommer helt klart til at savne at spise morgenmad sammen, når vi er færdige til sommer

I stedet faldt valget altså på finansøkonom. Hvilket altså også betyder, at det fra juni er slut med at spise morgenmad sammen. Et faktum, som gør lidt ondt. "Ja, helt klart. Vi kommer helt klart til at savne at spise morgenmad sammen, når vi er færdige til sommer", siger Benjamin, og de bliver hurtigt enige om, at så må de finde en anden måde at ses på. Måske, måske ikke hen over en skål havregryn med cornflakes.

} }; setGTM(); window.addEventListener('CookieInformationConsentGiven', setGTM);