Start på VUC i januar

Hvorfor vælge VUC?

 • Mange muligheder

   

  • Læs AVU (8.-10. kl.), FVU, OBU eller HF

  • Læs en hel HF eller læs netop de fag, du skal bruge.

  • Fleksibilitet - læs i dit tempo. Læs fx din HF over 2, 2,5 eller 3 år.

  • Bliv klar til videre uddannelse - hvad enten du drømmer om en erhvervsuddannelse, professionsuddannelse fx på VIA eller en universitetsuddannelse.
 • God undervisning

   

  • Undervisning af høj kvalitet med dygtige lærere.

  • Stor variation i undervisningen.

  • Læs sammen med andre voksne.

   

 • Godt studiemiljø

   

  • Plads til alle

  • Godt socialt fællesskab

  • Voksent og ligeværdigt forhold mellem lærere og kursister

  • Muligheder for støtte og vejledning

   

Lærerne er rigtig gode - og de vil gerne forklare det en gang til eller på en anden måde, hvis man ikke helt forstår det.

Og min sidemakker var den, der fik matematik til at give mening for mig - nu glæder jeg mig ligefrem til at skulle læse matematik på B niveau.

Rummelighed og plads til alle - også dig!

Vi lægger særlig vægt på værdierne rummelighed, faglighed og fleksibilitet.
Herudover er engagement, humor, respekt og ansvarlighed højt prioriteret i vores daglige arbejde med opfyldelsen af de faglige krav.

 

Faglig og personlig udvikling

VUC leverer undervisning af høj kvalitet og faglighed.
På VUC får du en bred almen uddannelse. Du kommer altså omkring mange forskellige fag, og får ny viden om mange forskellige emner - 
 og du lærer at være studerende og tage ansvar for din egen skolegang. Så står du stærkt, når du skal videre med din uddannelse.

 

Fleksibilitet; din HF - på din måde

En HF på VUC kan se ud på mange måder - vælg de fag, du ønsker, læs i dit eget tempo over 2, 2,5 eller 3 år og vælg den undervisningsform, der passer dig bedst.
Når du starter på din HF i januar, er det ofte oplagt at læse den over 2,5 år - men det er helt op til dig.

Der er masser af mulighed for fleksibilitet og personlig tilpasning - og støtte, hvis du får brug for det.

Du kan læse på dagshold, aftenhold eller på nethold - afhængigt af dine ønsker og planer. Det giver plads til fritidsjob, hobbyer, familie, sport eller hvad du nu ønsker at prioritere.

“Jeg har været rigtig glad for at tage min HF. Vi har nogle gode lærere - de er faktisk alle sammen rigtig gode. Jeg fik meget hurtigt et netværk her, selvom jeg er tilflytter. Det synes jeg, er virkelig fedt og meget positivt ved VUC. Alle har været meget åbne, og man møder mange mennesker på sine forskellige hold”.

Andre som har valgt VUC

Jeg er klart meget mere praktisk end boglig, og det har ikke været nemt. Det har været hårdt bare at skulle sidde stille på numsen, og man skal til tider holde mange bolde i luften, og det har været hårdt for mig.

Heldigvis har man på VUC nogle gode lærere, som griber en. De er gode til at tale med en, og de anerkender, at det er svært. Så kan man tage en snak om det, og de vil gerne forklare det igen eller sige det på en ny måde, indtil man har forstået det. Det har betydet så meget for mig.
Alle omvejene giver mening nu
Jeg var selvstændig frisør i 12 år.
En arbejdsskade gav mig det sidste skub til at udleve den drøm, der havde spiret længe.

Med min HF vil jeg videre på ergoterapeut-uddannelsen på VIA.

- Christa, 39 år
HF gav Christa mere end bare adgang til drømmestudiet
“Jeg har taget min HF dels for at blive klar til at tage en lederuddannelse og de akademifag, det kræver, men også dels som en principsag; jeg er nemlig den første i nyere tid på min mors side af familien, der får en studentereksamen, så det er ret stort". En hel HF ved siden af fuldtidsjob klaret med (militær-)disciplin
Hvordan er det at gå på VUC? Hør Camilla og Marie fortælle om deres oplevelse af VUC

Tilmelding